När man älskar att resa så räknas varje krona man lyckas spara. När man bokar hotell finns många olika sätt att samla bonus på. I det här inlägget ger jag er mina bästa tips just nu.

Refunder

Refunder är en sida som du registrerar dig på. Du installerar sen en knapp i din webbläsare så varje gång du går in på en sida ser du om det går att tjäna refunderpengar när du handlar från den. På många hotellbokningssidor får du några procent i återbäring när du bokar ett hotell och aktiverar refunderknappen. Det kanske låter krångligt men det är det inte alls! Shoppa som vanligt och klicka på en knapp så får du procent tillbaka på det du handlar. Registrera dig direkt! Om du följer länken får du dessutom 50 kr extra i bonus när du handlat för 100 kr. På hotels.com får du 5% i återbäring, det blir snabbt en hel del om du bokar många hotell via den sidan.

Rewardsprogram

Självklart ska du vara med i så många hotellkedjors bonusklubbar som möjligt. Det förlorar du inget på, men du kan tjäna gratis hotellnätter. De flesta hotellkedjor har egna bonusklubbar som ger dig olika förmåner gratis. Det kan vara en gratis dagstidning på rummet eller en voucher i deras restaurang. Allt beror på hur mycket du bor hos dem. Hotels.com har också ett bra rewardsprogram. När du har bott tio nätter på hotell bokade genom deras sida så får du en gratisnatt på nästan vilken hotellkedja som helst. Natten är värd snittet av de tio nätterna du bott tidigare. Så har du till exempel bott 5 nätter för 1000 kr/natt och 5 nätter för 1200/natt så kan du boka en gratis hotellnatt värd 1100 kr. Och det enda du behövde göra var att vara medlem i Rewardsprogrammet.

Kreditkort

Ett kreditkort är ett perfekt sätt att tjäna poäng förutsatt att du betalar räkningen direkt och inte låter den förfalla så du behöver betala ränta. De flesta kreditkort skickar ut en räkning månaden efter du har handlat. Om du då betalar räkningen innan förfallodatumet kostar det dig ingenting extra. Vi har som regel att bara använda kreditkortet när vi redan har pengar på resekontot så vi kan betala räkningen direkt. Ett bra kreditkort ger dig poäng som kan användas till exempel för att boka flygresor eller hotell. Vi har valt att ha SAS Eurobonus som kreditkort eftersom vi reser mycket. Vi har tjänat ihop många inrikesresor till Arlanda för hela familjen och även hotellnätter på fina hotell både i Sverige och på Island. Om du bokar flygresor för dina poäng måste du dock fortfarande betala flygskatten så det mest fördelaktiga är att boka hotellnätter för poängen. Självklart ska alla i familjen ha ett eget bonuskort på flyget också men det berättar jag mer om i ett annat inlägg.

Sammanfattningsvis kan du alltså tjäna tre gånger på samma hotellnatt. Du använder refunderknappen när du bokar och får till exempel 5% i pengar i bonus, du är medlem i Rewardsprogrammet och samlar ihop extranätter och du får bonus på ditt kreditkort när du betalar hotellnatten med det.

Har du några andra tips? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!

Du kanske också gillar

1 Comment

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *