Paris

Ticket släppte nyligen en lista över de mest bokade weekendresmålen sommaren 2019. Precis som förra året är Paris den populäraste staden att resa till i sommar om man får tro bokningarna på Ticket. Jag besökte staden för första gången när jag gick i klass 8. Det jag kommer ihåg mest från den resan är nog att jag själv gärna ville besöka Versailles men övriga familjen hellre ville åka till Eurodisney. Ja, jag gillade historia redan då.

När jag kollar igenom listan över de mest bokade weekendresmålen sommaren 2019 upptäckte jag att jag faktiskt besökt nio av tio städer på topplistan. Det är bara Warszawa jag inte har varit i ännu. Däremot har jag hört mycket gott om staden och eftersom så många resmål just nu är dyra att besöka på grund av kronkursen så är det kanske inte så konstigt att Warszawa klättrade från plats 36 förra året till plats 8 under 2019. Bokningarna har ökat med 120 %.

Polen

Trots att jag inte har varit i Warszawa har jag besökt Polen 3 gånger. Två gånger har jag rest till Krakow och Auschwitz med ungdomar. Mycket intressanta och lärorika resor. En av resorna gick med nattåg genom Polen tillsammans med mina elever i klass 9. Precis innan nattåget skulle avgå kom fyra av tjejerna på att de tyckte det var för trångt i sovkupéerna och vägrade gå ombord. Jag fick därför sitta en hel natt tillsammans med dem i en sittkupé där även en del festande polska män satt och drack öl. Där satt jag utan biljett, eftersom den var kvar hos lärarna i sovkupén. Som om inte det vore nog så visade det sig dessutom att konduktören inte kunde något annat språk än polska och det gick inte att ta sig mellan sovkupéerna och sittvagnarna när tåget körde.

Det blev minst sagt en ganska jobbig natt framför allt när två ganska berusade unga män ville komma in i vår kupé och prata med de femtonåriga tjejerna jag satt där med. När jag stoppade dem slickade de och spottade på fönstret till vår kupé. De sa också en mängd saker på polska som jag bara kan gissa vad de betydde. Det är alltid spännande att vara lärare!

Men nu var det ju weekendresmål i sommar vi pratade om. Och om du är nyfiken kan du se hela listan nedan. Vi ska faktiskt hålla oss i Norden i sommar och alltså inte besöka en enda av städerna på listan.

Topplistan

Populäraste weekendresorna sommaren 2019

  1. Paris
  2. London
  3. Amsterdam
  4. Prag
  5. Lissabon
  6. Helsingfors
  7. Rom
  8. Warszawa
  9. Tallinn
  10. Split

Hur många har du besökt? Har du någon weekendresa planerad sommaren 2019?

Du kanske också gillar

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *