Förra helgen var vi i Saab Arena i Linköping för att titta på genrepet till Andra chansen. Det var tredje året barnen har fått biljetter till någon mellotävling i julklapp. Det är verkligen en trevlig utflykt att göra tillsammans med familjen.

Förutom att man får se artisterna och höra låtarna så är det mycket som händer runt omkring. Se till att komma i god tid! Och då menar jag en liten stund innan det officiella insläppet är. Det är innan tävlingen börjar som mycket av det roliga händer. Alla sponsorer har tävlingar eller happenings där man kan vinna saker. Och det bästa är att det inte kostar något att vara med och tävla och du vinner lätt en massa olika saker.

Olw var där och delade ut gratis chipspåsar, Coca-cola delade ut gratis colaburkar och man kunde även vara med i en liten musiktävling för att vinna biobiljetter. SAS tävlade ut flygbiljetter till Europa, Marabou hade flera olika tävlingar där du kunde vinna choklad. De delade dessutom ut mängder av gratisprover. Elon delade ut blinkande pins till alla barn och dessutom kunde man vinna presentkort. Silja line tävlade ut kryssningar, Santa Maria tävlade ut pizzakit i tygpåsar och Coop hade som vanligt en tävling där man fick stå som i en riktig tv-show och svara på frågor genom att trycka snabbast på en knapp. Riktigt spännande tyckte barnen.

Under showen är det kul att se hela produktionen och hur det ser ut live med alla tv-kameror som flyger över huvudet på publiken.

Mina bästa Mellotips

  • Gilla Melodifestivalen på facebook för att se när biljetterna släpps. De brukar sälja slut samma dag, även till genrepen.
  • Kom i god tid, det händer många roliga saker innan tävlingen börjar.
  • Slösa inte pengar på snacks, läsk eller blinkande pins, det får du gratis hos sponsorerna.
  • Spara pengar på biljetterna genom att gå på ett genrep. På lördagen är det på eftermiddagen, en alldeles perfekt tid för barnfamiljer.

Du kanske också gillar

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *