Idag gick vi da upp vid halv fem for att se soluppgangen over Angkor Wat, det mest kanda templet. Som vi hade anat sa var det inte bara vi som hade den ideen sa vi trangdes med mangder av andra turister. Efter det besokte vi Ta Prohm, ett tempel som inte restaurerats utan latits vara i det skick det hittades. Trad vaxer i tempelruinerna och det ar haftigt. Vi akte dit redan vid sju och det gor tydligen inte de stora tursistbussarna sa vi fick vara alldeles ensamma. Maktig kansla. Under dagen har vi besokt sju olika tempel i var karra som dras av en motorcykel. Var forare ar mycket trevlig och ler hela tiden. Det verkar som att manga ar arbetslosa har sa de som far kora turister ar mycket tacksamma. Bade har och i Vietnam har vi sett mycket fattiga manniskor och manniskor lemlastade av krig och minor. Enligt var guidebok ska man inte skanka pengar till tiggare for att det bara uppmuntrar dom att fortsatta tigga. Nu kan vi inte lata bli langre men vi forsoker ge annat an pengar. Vi gav en liten tjej i ett av templen tva bananer och hon slet dem nastan ur handen pa Mange och borjade genast skala dem. Vi har ocksa hort att om man ger pengar till barn sa finns det alltid nagon bakom som tar dem for dem. Mammor med sma spadbarn som bara vill ha lite vatten ar ocksa svara att saga nej till och det kanns dumt att inte dela med sig eftersom vi verkligen har mycket jamfort med dom. Imorgon ska vi sova lite langre och inte ge oss ivag forran vid atta. Det kanske innebar att vi till och med hinner ata frukost innan vi aker. Igar kvall meddelade de att vi faktiskt garna fick bo kvar pa vart hotell sa efter lite strul med det andra sa stannade vi kvar. Daremot sa funderar vi pa att lyxa till det ordentligt sista natten har och bo pa ett hotell med pool, men de hotellen som har pool ligger dessutom en bit utanfor stan men det kan det vara vart. Vi hade tankt tillbringa vara sista dagar av resan i Kuala Lumpur liggandes vid en hotellpool men nu ska det visst aska och regna dar ocksa sa vi far val tyvarr shoppa lite istallet =)

Du kanske också gillar

4 Comments

  1. Hej! Trotsade alla julregler och satte in gran och kädde den redan igår så nu har vi julstämning till max på trädgårdsgatan 3. Ni kanske vill komma på en kopp glögg när ni kommer hem?!… Har varit på Falkenbergsk. och haft lite spanska med sexorna nu, kul!! Häftiga tempel ni besöker, ser fram emot att se fler bilder när ni kommer hem… Ha det så bra // E

    1. Ah, det later mysigt. Om vi ska ha gran i ar sa koper vi den nog ganska snart efter vi kommit hem. Svart att fatta att det ar jul sa snart nar solen steker. Glogg kommer vi garna pa, det ar alltid mysigt. Inga nyheter om varen? Kram

  2. Så tragiskt att se så mycket fattigdom, jag förstår att ni vill skänka saker. Om jag kunde skulle jag skicka en bit av min saffransrulltårta med vaniljkesella i, en smakupplevelse! Mamma o pappa var här nyss och fikade och rulltårtan föll i god jord så att säga. 🙂

    Nu har vi fått upp ett hatthylla i hallen också! De program ni vill ha inspelade har nu slutat för säsongen så jag behövde inte spela in så mycket som ni hade antecknat på lappen. Ska skicka videobanden så ni har dem nog när ni kommer hem. Nu är det förresten plusgrader om dagarna så snön kanske hinner försvinna…

    1. Du far baka den igen till julafton nar vi kommer da! Det later smaskigt! Okej, det latar bra att videobandet ligger hemma och vantar pa oss! Du har ju inte skickat listan som vi bad om! Mejla den genast!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *