I påskas var vi på Österlen och åkte runt. När det var dags för middag hamnade vi på Gårdskrogen Friden. Ett mysigt ställe som kändes som att det låg långt från civilisationen trots att det bara ligger några kilometer från Kivik. Vi var där precis innan äppelträden blommade men jag kan tänka mig hur vackert det måste vara när äppelträden står i full blom.

På Friden äter man framför allt pizza. Men inte vilken pizza som helst. Den bakas med surdeg och i vedeldad ugn. De flesta råvaror är lokala och ekologiska. Dessutom har de namn efter olika skådespelare. De har många sorters öl men också äppelmust som producerats av egna äpplen. Jag drack en drink som kallades “Fridens liljor” och var gjord på äppelsprit från gårdens äpplen och var läskande och god.

När vi var där var det för kallt att sitta ute men på sommaren har de även bord ute i trädgården. Trädgården är perfekt för barnen att springa runt i medan man väntar på pizzorna. Att sitta inomhus med 4 barn som hade spring i benen medan pizzorna tog ganska lång tid att få var lite jobbigt. Det kändes inte som att de som jobbade där uppskattade barn inomhus heller. Inredningen var väldigt mysig och pizzorna goda. Dock verkar det som att de, precis som andra ställen med pizza på Österlen, vägrar byta ut eller lägga till ingredienser på pizzorna. De har en tänkt smakbild som de inte vill förstöra. Servicen var inte heller den bästa eller trevligaste.

Det är ett populärt ställe och jag rekommenderar verkligen att boka bord i förväg för att slippa bli besviken när man kommer dit. När vi var där satt Rolf Lassgård några bord bort från oss.

 

Du kanske också gillar

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *