Vi var i Skåne en del i sommar och självklart hade vi gjort vi research om var bästa glassen i Malmö finns! Men det räcker ju inte att göra research om det inte följs upp av empiriska studier därför provade vi oss runt Malmös glasställen. Ja, det var ett tufft jobb, men vi gjorde det för er skull! Så varsågoda, bästa glassen i Malmö hittar du på de här ställena!

Var finns Malmös bästa glass?

KÖLD

Enligt många är det på Köld du hittar Malmös bästa glass. Vi upptäckte Köld 2015 när de var helt nya och hade en pop-up glassbar i centrala Malmö. Nu har de flyttat till Mitt Möllan där de har sin försäljning och tillverkning. Jaja, men varför är Köld så bra då? Av många anledningar men det finns glass för alla. De har både gräddglass och sorbet men också glassar som är baserade på cashewnötter och kokosmjölk. Bra för allergiker och veganer. Jag erkänner att det gjorde mig lite tveksam innan jag smakade glassen. Men glassen på Köld är verkligen god! Idag när vi var där tog vi en smakbricka med 6 kulor för 120 kr.

Glassbricka på Köld i Malmö

Vår favorit blev mycket otippat Gorgonzolaglassen med sås på fikon och cognac ovanpå. Den skulle vara perfekt som efterrätt när man är sugen på ostbricka men också något sött. Vi provade även chokladboll, cherry bomb, saltkaramell, mango tango, key lime pie. Saltkaramellen är gjord på hemgjord kola och rökt salt. Chokladbollen smakade mycket kaffe men såklart även kokos och choklad. Mango tango har en tydlig smak av mango men lite hetta från ingefära. Cherry bomb smakade väldigt mycket körsbärslikör/inlagda körsbär så gillar man den smaken så älskar man glassen. Key lime pie blev tillsammans med gorgonzolaglassen våra favoriter. Den har syrligheten från limen men är ändå söt.

Vilken är din favorit?

LIMHAMNS GLASSMEJERI

Vi hittade Limhamns glassmejeri när vi var ute på Limhamn för att fotografera Öresundsbron från olika vinklar. Mejeriet, som är en fräsch glassbar, ligger på Dragörkajen. Inredningen är snygg och modern och på väggarna hänger konst som går att köpa. Det finns sittplatser inne eller så tar man med sig glassen ut och tittar på hamnen medan man äter.

Limhamns glassmejeri

Smakerna varierar men när jag var där hade de en god grapefruktsorbet som var precis lagom sur. Mjukglassen var också mycket bra. Andra smaker som fanns vid vårt besök var kinderägg (god men mäktig), tiramisu, saltkaramell, lakrits, vanilj, hasselnöt, pistage, straciatella, citron, hallon/jordgubb (frisk och god) och vegan choklad. Vilka skulle du ha valt?

Limhamns glassmejeri
Limhamns glassmejeri

FAVVO GLASS

Malmös saluhall erbjuder en hel del gott att äta och det är i saluhallen Favvo glass ligger. Det har varit kö till glassdisken varje gång vi har varit där och varje gång har jag ställt mig i den där kön. Jag har svårt att låta bli att köpa glass som jag vet är god. Tur att vi inte är i Malmö så ofta. Vilka sorter som erbjuds varierar men det finns många sorbeter. Några av smakerna är lime med basilikasorbet, jordgubbssorbet, blåbär med vit choklad, rabarber/vanilj, blodapelsin/passionsfrukt och choklad. Om du är sugen på glass men inte sugen på att åka till saluhallen så erbjuder Favvo glass hemleverans som kan beställas online.

Nu har vi även besökt Favvoglass under december och saffransglass var såklart en riktig hit. Det fanns även pepparkaka. Men godast var kanelpaj. OMG! Krämig kanelglass med ett täcke av kolasås och krispigt crunch. Jag drömmer redan om när jag ska få chans att äta den igen.

Var tycker du att bästa glassen i Malmö finns?

Du kan också läsa om Kalmars bästa glass här!

You might also enjoy:

1 Comment

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *