Det absolut värsta har inträffat, det som bara inte får hända: kameran har gått sönder! Våra systemkameror har hittills en genomsnittlig livslängd på ca två år vilket känns lite onödigt dyrt. En tänkbar orsak till haverierna är att vi ofta fotat i kameraovänliga miljöer där det t.ex. är fuktigt eller dammigt. Tur i oturen var att kameran slutade fungera igår när vi var på väg hem från Grand Mosque och därmed precis hade besökt ett av resans absolut främsta fotoobjekt.

Grand Mosque är en moské i Abu Dhabi, nästan helt vit, väldigt stor och väldigt imponerande, nog den mest imponerande byggnad jag någonsin sett. Vi gick en guidad rundtur och fick lära oss om de gigantiska kristallkronorna i taket varav den största väger 12 ton. Om den persiska mattan inne i moskén, den största i världen, som det tog 2100 kvinnor 1 år att väva eller de hundratals pelarna med blommönster. Mönstren är inte målade utan marmorn har knackats ut för hand och så har det lagts in stenar i andra färger. Ett helt ofattbart jobb.

Annars har vi tagit oss runt i Abu Dhabi och upptäckt staden de dagar vi varit här. Till fots och med buss, även med taxi en hel del. Prisläget i det här landet är till stor del inte långt från Sveriges men åka taxi är billigt, kanske till stor del för att bensinen är så billig, 3 kr/litern. Det är billigare än vatten vilket kostar ca 4 kr för en liter här.

Vi gillar faktiskt Abu Dhabi bättre än Dubai, det känns som en riktig stad som man kan gå runt i. Dubai är spännande och imponerande på många sätt men lite Las Vegas/Disney World, som en uppbyggd kuliss.

Idag spenderade vi dagen i The Corniche, ett område som löper längs med vattnet i Abu Dhabi. Det var fantastiskt fint och mysigt visade det sig. Strandpromenad och jättefin strand och massor av lekplatser. I morgon är dagen innan hemresan, då spenderar vi dagen där igen!

You might also enjoy:

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *