Sen sist har vi spenderat den mesta tiden i det som kallas downtown Dubai. Vi har varit i Dubai Mall två dagar i rad, världens största shoppinggalleria med ca 1200 butiker. Vi har knappt shoppat någonting, snarare tittat runt och ätit på olika restauranger och fikat i olika caféer. Jag hade nog förväntat mig att det skulle kännas mer oöverskådligt stort men det gör det faktiskt inte. Det är mest intressant att bara gå runt och titta på spektaklet med hockeyrink, vattenfall och akvarium med hajar. Eller avdelningen med affärer som Armani, Versace, Gucci osv med stora, överdådiga butiksfasader och dörrvakter.

På kvällen, utanför gallerian tittade vi på Dubai Fountain som ligger i en konstgjord sjö och sprutar vatten i takt till musik, helt klart väldigt spektakulärt och barnen tyckte det var väldigt coolt.

I samma område ligger också Burj Khalifa, världens högsta byggnad på 828 m. Eftersom jag måste åka upp i alla höga byggnader i de städer vi besöker så var det ju helt självklart att vi skulle upp även i denna. Tyvärr kommer man som turist “bara” upp till 124:e våningen (452 m) men utsikten är ok från den höjden också!

Du kanske också gillar

1 Comment

  1. Åh, jag vill också resa! Och gå i malls hela dagarna. Och snälla, kan ni köpa ett bärbart askfat med hem. Känns väldigt japanskt och coolt.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *