Här om dagen bytte vi alltså hotell och bor numera i den nya delen av Dubai. Här är det nybyggda skyskrapor och motorvägar. Det som inte är nybyggt håller på att byggas, lyftkranar ser man överallt. Taxifärden hit var spektakulär när vi åkte längs Sheikh Zayed Road, den sexfiliga motorvägen som går genom i princip hela Dubai. Delar av vägen kantas av en vägg av skyskrapor och så det upphöjda metrospåret som löper parallellt med vägen med sina futuristiska stationsbygnader. Kändes nästan som att åka genom en science fictionfilm.

Vi har varit i Mall of the Emirates, shoppinggallerian som har en skidbacke inomhus med liftar och allt. Vi har också varit i Dubai Marina som är ett område längs vattnet med en uppbyggd strandpromenad och massor av restauranger. Ett unikt ställe i nya Dubai i det avseendet att det faktiskt är gjort för fotgängare och det var trevligt att spendera en halvdag där.

Idag var det dock dags för den efterlängtade ökenutflykten. Kl 15 blev vi upphämtade utanför hotellet av en kille med fyrhjulsdriven bil och så bar det av österut från Dubai. I ca en timma hade vi åkt när chauffören svängde av vägen och stannade till för att tömma ut lite av luften i däcken. Sen bar det av rätt ut i öknen för offroadkörning över sanddynorna, barnen gapskrattade i baksätet.

Lagom till solnedgången stannade vi och chauffören plockade fram en snowboard som vi alla fick testa att åka på nerför en sanddyna samtidigt som grillen startades. När det hunnit bli mörkt satt vi så alldeles ensamma mitt i öknen och åt grillat lamm- och nötkött med goda tillbehör. Som om inte detta vore nog tändes det sen upp en lägereld som vi satt runt och blev erbjudna te och vattenpipa… Nej inte barnen, de fick istället sitt lördagsgodis.

Du kanske också gillar

3 Comments

  1. Det låter helt fantastiskt. Grilla i solnedgång i öken…något att stryka från er bucketlist månne=)?
    Och håller med Emma, fin ökenbild på ungarna. Den vill jag ha på väggen!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *