Vi hade redan hemifrån bokat två olika hotell här i Dubai. Eftersom det är en så stor och utbredd stad så ville vi bo i två helt olika områden. Idag har vi checkat in på hotell nummer 2 och eftersom vi fick en riktigt bra svit på första hotellet var vi rädda att bli besvikna. Det här hotellet verkar dock nästan lika bra. Vi fick en hörnsvit här också med fin utsikt över bland annat Burj Khalifa, Burj al Arab och Atlantis. Det ligger fem minuter med Metron från Mall of the Emirates där barnen ser fram emot att äta på Pink Berry.

Vi har tänkt försöka prova lite ny mat den här resan och till och med Vilja provar nya smaker! Hennes nya favorit är Kofta i bröd. En dag åt vi lunch på en irakisk restaurang nära vårt hotell i Deira. Övriga gäster på restaurangen var uteslutande män och de flesta var klädda som ni ser i bakgrunden på bilden.

Igår var vi i Bur Dubai. Vi åkte Abra dit och gick runt i soukarna. Det är som marknader. I början var barnen väldigt reserverade eftersom alla vill prata och skoja med dem men efter en stund hade de vant sig och Vilja prutade på egen hand genom att räkna på fingrarna och komma fram till vad siffrorna heter på engelska när hon köpte en liten kamel. De provade också skor och magdansdräkter. Signe vill som vanligt köpa allt hon ser medan Vilja vill tänka efter och spara sina pengar ifall det kommer något bättre att köpa senare.

Du kanske också gillar

3 Comments

  1. Kul med ny mat för Viljisen! (Amanda åt pasta med broccoli idag och var mkt nöjd med det.) Gjorde Signe några fynd?

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *