Nu är vi alltså i Dubai och efter att ha flugit med lågprisbolaget Norwegian bor vi nu ståndsmässigt i en “deluxe suite”. När vi sent på natten checkade in på hotellet i den gamla stadsdelen Deira blev vi uppgraderade till detta rum och avnjuter nu uppskattningsvis ca 80 kvm på 20:e våningen med fantastisk utsikt i två väderstreck. Två stora tv-skärmar har vi och två badrum. Det ena badrummet skulle man med lite otur kunna gå vilse i. Vidare slipper vi äta frukost i den stora frukostmatsalen och trängas med alla hotellgäster utan kan avnjuta denna i nån slags VIP-lounge, fint ska det va!

Nog om hotellet, två dagar har vi varit här nu och vi, eller snarare barnen, har inlett båda dagarna med poolbad. Vi har utforskat närområdet till fots och även åkt tunnelbana till en shoppinggalleria, fortfarande i samma stadsdel. Gallerian var stor men om jag förstår det rätt ändå inget mot de gallerior vi kommer gå till senare, Mall of the Emirates och Dubai Mall (världens största).

Imorgon tänker vi åka till en annan del av Deira där det finns flera marknader, bl a guld- och kryddmarknader. Det blir intressant!

Du kanske också gillar

7 Comments

  1. Låter riktigt härligt! Jag tipsade ju om filippinska barnklädesaffären ”Gingersnaps” (http://www.gingersnaps.com.ph/) men nu har jag kommit på fler tips!

    Australienska ”Cotton On” där vi alla fyra har hittat en massa kläder. ”Cotton on kids” (http://shop.cottonon.com/cotton-on-kids/) är dock min favorit. Så fina klänningar och badkläder! Verkar finnas i Ibn Battuta Mall bl.a. (http://www.promotime.me/promotions/detail/cotton-on-kids-25-70-off-sale/5777776202914239401166485).

    Jag blev sugen på barnklädesaffären ”Pumpkin Patch” (http://www.pumpkinpatch.co.nz/) från Nya Zeeland när jag såg kläderna på Amazon men jag har aldrig handlat där. Verkar finnas i The Dubai Mall.

    Sen får ni ju inte missa alla roliga saker i billiga japanska ”Daiso” (http://www.daisojapan.com/). Där har vi köpt bl.a. söta cocktailpinnar, dumpling/gyoza/pirog-formare, form att göra godis i, lysstavar, små plastpåsar att ha godis i på barnkalas, klistermärken, såpbubble-grejer, söta hårsnoddar, tvättpåsar (som vi packar i) och godis ☺ Verkar finnas i bl.a. The Dubai Mall och Ibn Battuta Mall (http://dubaisavers.com/outlet-location/Ibn-Battuta-Mall/Daiso/2057).

  2. Å vad härligt ni verkar ha det! Lite väl varmt tänker jag. Här har vi minsann nollgradigt och snö… Hur lyckades ni mygla till er lyxsviten? Och lindas tips om den japanska affären låter ju bra! Det är förstås där ni shoppar loss åt mig!!!

  3. Instämmer med föregående talare, japansk shop verkar finemang! Amanda sa just att hon önskar sig en cool spargris.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *