Då var vi hemma igen, i Hanoi vill säga. För ett par dagar sen bokade vi några flygbiljetter med Vietnam Airlines för vår fortsatta resa så nu är det spikat att vi flyger från Hanoi till Hue (i centrala Vietnam) i övermorgon och sedan vidare till Kambodja om knappt två veckor. 6-dagarstrippen upp till Sapa var klockren, vi har sett och upplevet fantastiskt mycket. Tågresan tillbaka till Hanoi var riktigt bekväm trots den lite tråkiga tiden på dygnet. Strax efter 5 på morgonen kom tåget in till stationen i Hanoi och när vi kom med taxin tillbaka till vårt hotell låg personalen och sov på en madrass innanför dörren så jag blev tvungen att väcka dom, kändes lite taskigt men vad gör man? Jag börjar bli en klippa på att snacka vietnamesiska kan jag för övrigt berätta. Jag kan nog uttala ett tiotal ord, inklusive dom obligatoriska “Hej” och “Tack”. Dessutom kan jag räkna ända till 99 vilket jag imponerar alla i min omgivning med. Kommer väl till pass när man ska pruta eller tala om för taxichauffören vilken adress man vill till t.ex.

Du kanske också gillar

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *