Efter en lang promenad genom byn vi ar i nu sa hittade vi till slut ett Internetstalle. De flesta har verkar inte kanna till ordet Internet och det ar i och for sig inte sa konstigt. Vi har alltsa gett oss ut langt pa landet. Var chauffor hamtade upp oss vid atta i torsdags och vi gav oss av fran Hanoi. Vietnam ar ett underbart vackert land. Vi har sett och upplevt sa mycket spannande att det ar svart att tro att vi var i Sverige for en vecka sedan. Vi har sett ett antal olika bergsolk i sina hyddor med fargglada klader, barn som rider pa vattenbufflar, kvinnor med sina hattar pa risfalten, otroligt vackra berg och dalar och te och kaffeodlingar. Vi har akt pa vagar breda som svenska cykelbanor, vagar som slingrar sig i bergen och lervagar dar man trodde att jeepen skulle fastna. Var chauffor pratar valdigt bristfallig engelska men han forsoker anda guida oss. Han berattar om vilka olika folkslag vi passerar och vad floderna heter och sa vidare. Vi har kopt ett vietnamesiskst-engelskt lexikon sa att vi kan gora oss forstadda. Det ar stor skillnad mot Hanoi har. I Hanoi sa alla Hello madame! for att de ville salja nagot. Har sager alla barn hello och vinkar och fnissar. Vi ar valdigt exotiska har. Mammor pekar pa oss sa att deras barn ska se. Igar nar vi var ute och gick i Lai Chau sa traffade vi en kvinna som slangde ett barn i famnen pa mig. Jag holl och Magnus tog en bild och sedan visade vi henne den pa displayen. Hon fnissade och ropade pa alla sina grannar som fick komma och se. Sedan var hon, precis som manga andra kvinnor har, valdigt fascinerad av min hud. De stracker fram sina armar och jamfor fargen. De senaste dagarna har varit helt underbara fast det varit betydligt primitivare an vad vi ar vana vid. Jag vagar inte ata nagot kott nar man ser hur det ligger framme i solen med flugorna runt sig hela dagarna men Mange ater kott och mar bra. Jag kanner det som att jag ar med i Robinson nar jag sitter med min risskal hela tiden. Idag har vi varit ute pa en battur pa Da river, saklart gick baten sonder och en annan bat fick komma och plocka upp oss efter en halvtimme. Men det var en mysig battur och vi drack aven te i en liten by langs floden dar batforaren skulle plocka upp lite saker. Tekoppen var nog den skitigaste jag har sett men det ar visst oartigt att inte dricka om det bjuds sa vi log och drack. Imorgon ska vi vidare upp till Sapa och efter det lamnar chaufforen oss och vi tar taget tillbaka till Hanoi. Den artonde flyger vi vidare till Hue. Nu ska vi ga och leta efter lite mer ris att ata. //Linda

Du kanske också gillar

2 Comments

  1. Hej på er!
    Man avundas er inte lite när man sitter här hemma i höstmörkret och huttrar. Men det är väldigt roligt att följa er resa. Väcker många minnen! Visst är sjärnhimmeln ute i Halong Bay helt oslagbar! Ha det så bra på era fortsatta äventyr!
    Ps. Suvverän sida!!

    1. Tjenare Jonas. Halong Bay efter mörkret lagt sig var magiskt skulle man nog kunna slå till och säga, ja. Att resa i bergstrakterna genom nordvästra Vietnam som vi gör nu i skrivande stund är också fantastiskt. Frågan är om inte vyerna här slår Nya Zeeland vilket jag kanske inte trodde skulle hända.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *