Island är verkligen otroligt vackert! Vi kom hit sent i lördags kväll och körde bara direkt från flygplatsen till vårt Airbnb som vi hade hyrt för kvällen. Vi hade missförstått boendet lite, vi trodde att vi skulle bo i en egen lägenhet eller ett eget rum men när vi öppnade ytterdörren möts vi av en man i shorts som sitter och tittar på tv med sin flickvän. Vi hade bara hyrt ett litet rum med en bäddsoffa. Men det var billigt och vi behövde bara en säng och tak över huvudet eftersom vi skulle köra vidare tidigt på söndagen.

På väg längs Islands sydkust

Vi har en vecka här på Island eftersom vi varken kan eller vill lämna barnen hemma längre än så. Vi har efter en del funderande bestämt oss för att köra väg 1, eller the ring road som går runt hela Island. Det gör att vi har ett väldigt tight schema. Igår fanns det så mycket att se att vi helt enkelt inte kunde låta bli att stanna bilen många gånger. Vi åt både lunch och frukost i bilen för att maximera tiden så vi skulle hinna se så mycket som möjligt. Idag lämnar vi Eskifjörður som ligger på östra Island för att köra vidare mot Akureyri, Islands näst största stad som vi ska sova i inatt.

Om du också planerar en resa till Island ska du komma tillbaka hit för det kommer inlägg om vår exakta rutt, vad som finns att se på de olika sträckorna, tips och råd om att köra bil på Island och en prisguide till Island.

Du kanske också gillar

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *