Vi har ju använt oss av Airbnb en hel del de senaste resor, men då bara till att boka boende. Den här resan är första gången vi har provat att boka upplevelser via dem. Det fungerar på samma sätt som boendebokningarna. Du behöver vara medlem i Airbnb, vilket är gratis och sedan söker du bara på vilken stad du ska besöka och väljer upplevelse istället för boende. Det är privatpersoner som anordnar olika slags upplevelser i mindre grupper och det kan verkligen vara vad som helst. I Portugal är det många som ordnar olika slags matupplevelser, allt från provsmakningar till middagar hemma hos privatpersoner. Det finns också olika stadspromenader, surfinglektioner, svampplockning, meditation i skogen och mycket mycket mer. Jag blir riktigt sugen på att komma på ett eget koncept i vår stad.

Men idag hade vi då bokat en stadspromenad med en fotograf. Det var bara vår familj som var med eftersom hon bara tar små grupper och det kändes bra. Jag känner mig naturligare bakom kameran än framför så det kändes lite fånigt först men det blev mindre stelt efter en stund. Vi möttes på morgonen eftersom ljuset är fint då och det inte är så fullt av människor överallt i stan. Sedan tog vi en promenad tillsammans och stannade på olika platser där det fanns fina fasader eller utsikter till exempel. Eftersom det bara var vi i familjen så fick vi ta det helt i vår takt och Klaudia kom med förslag på vart vi skulle gå men lyssnade också på hur vi ville ha det. Vi gick ungefär i två och en halv timme innan vi stannade och pratade på ett utomhuskafé.

Sedan tog det bara några timmar innan Klaudia skickade de redigerade bilderna till oss. Hon garanterar minst 15 fotografier på varje person som är med på turen och vi fick totalt 72 bilder. Klaudia rekommenderar att man sminkar sig och klär sig snyggt men har bra skor. Hon berättade att vi var den första familjen med lite större barn hon fotograferat. Oftast är det yngre tjejer som vill ha modellbilder på sig själva som brukar anlita henne. Hon jobbar heltid som arkitekt så det här gör hon mest för att det är kul och bara vissa helger. Men hon får många förfrågningar och skulle om hon ville kunna fotografera på heltid.

Fotovandringen kostade cirka 50 € per person och då ingick 15-20 redigerade digitala bilder. Eftersom vi aldrig lyckas få till fina familjebilder så var det klart värt det för oss.

Vill du veta mer om Airbnb så har vi gjort en nybörjarguide! Om du blir medlem genom den sidan så får du 360 kr att bo för på valfritt Airbnb i hela världen, bra deal va?

Du kanske också gillar

1 Comment

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *