Här i Lissabon bor vi i en lägenhet i stadsdelen Alcantara. Paret som hyr ut lägenheten har hela tiden varit fantastiskt vänliga och hjälpsamma. Från att dom välkomnade oss sent på kvällen när vi kom från flygplatsen till att snabbt svara på frågor vi haft. Ytterligare en mycket bra erfarenhet av Airbnb alltså som jag bara kan tala varmt om.

En av flera anledningar till att vi valde just den här lägenheten var närheten till spårvagnshållplatsen (precis utanför ytterdörren) och första dagen här gick jag och köpte spårvagnskort till hela familjen. Efter en resa i en knökfull spårvagn har vi dock gått över till att enbart använda Uber för att ta oss runt i staden. Det visar sig att en Uberresa, förutom att den är bekvämare, oftast blir något billigare för oss alla fyra än att ta spårvagnen.

Vi hade ju oturen att bli sjuka vilket har hållit oss i lägenheten betydligt mer än planerat. Vi har dock lyckats ta oss runt och sett de flesta av Lissabons stadsdelar och mer inlägg kring saker vi gjort kommer inom kort här på bloggen.

I förrgår valde vi att hyra bil och har för tillfället en liten Renault parkerad på en gata några kvarter från lägenheten. Vi gjorde en utflykt till Sintra en bit utanför Lissabon och idag bilade vi över Ponte 25 de Abril (Lissabons kopia av San Franciscos Golden Gate bridge) för att komma till Jesusstatyn (Lissabons kopia av Rio de Janeiros jesusstaty).

You might also enjoy:

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *