Jag vill börja med att säga att jag älskar biblioteket! Om inte biblioteket fanns så skulle jag antingen vara utfattig eller ha läst mycket färre böcker. Inför en resa lånar jag mängder med böcker för att få inspiration. Många av böckerna jag vill läsa finns inte på biblioteket men de köper in de flesta böcker jag skriver inköpsförslag på.

Den senaste boken jag lånade var Mina äventyr som djungelpilot. Och jag kan inte annat än varmt rekommendera den för alla som gillar resor och äventyr. Boken är skriven av en tjej som följde sin dröm om att bli pilot trots allt som kom i vägen för henne. Vi får följa hennes vardag som pilot för ett indonesiskt flygbolag långt bort ifrån det som vi i vanliga fall förknippar med flygningar.

Mina äventyr som djungelpilot

Boken börjar med att hon ska flyga till en flygplats långt uppe bland bergen i Västpapua, en av Indonesiens öar. Det är bara de mest erfarna piloterna som får flyga där eftersom det är så farligt med berg på båda sidorna, inga riktiga landningsbanor och inget flygledartorn till hjälp. Precis när hon ska lyfta berättar hennes manager i förbifarten att ett krig har brutit ut dit hon ska. Och mycket riktigt, när hon kommer fram och ska landa ser hon att det krigas 20 meter från landningsplatsen. Människor krigar med spjut och pilbåge iklädda enbart penisrör.

Boken fascinerade mig verkligen! Vad är det som driver en ung svensk kvinna att flytta till andra sidan jorden för att flyga för ett litet okänt flygbolag? Boken är dessutom väldigt lättläst med många fina bilder i.

Om du inte vill låna boken på biblioteket så kan jag tipsa om att den just nu finns på bokrean.

Eftersom jag gillade boken så mycket så köpte jag en som vi lottar ut här i bloggen. Det du behöver göra är att gilla vår facebooksida och dela tävlingsinlägget.

Du kanske också gillar

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *