Sista dagen på Island, just nu sitter vi i princip bara och väntar på bussen som ska ta oss till flygplatsen. Sen sist har vi hunnit med följande:

Vi har åkt på en valskådningsutflykt och tredje gången gillt kan man väl säga. I Kaikoura på Nya Zeeland väntade vi nämligen i flera dagar på att vädret skulle tillåta båtar eller helikoptrar att gå ut så vi kunde se valar men det blev inget. Norr om San Francisco i USA stod vi vid kusten för att se valar och kunde med nöd och näppe skymta dom långt där ute. Nu fick vi dock se massor av vikvalar och som grädden på moset en kaskelotval under lång tid på väldigt nära håll. Guiden sa att vi hade en väldig tur och att det var en av de absolut bästa turer hon själv varit på och det var nog sant.

Vidare har vi åkt på två utflykter, igår och idag, där vi sett gejsrar, vattenfall, stränder med svart lavasand, glaciärer och mycket av islands unika natur. Det har varit kanon och Vilja har varit mycket tacksam att ha med sig trots att de långa turerna kan vara tålamodskrävande.

Du kanske också gillar

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *