Vandring i Abisko

Vandra i svenska fjällen med barn. Vi hörde just på radion här i Abisko att det är så många svenskar som vill semestra i fjällen i år att STF försöker få en del av turisterna att välja södra delarna av fjällen istället för de norra. Det är mycket populärt att vandra Kungsleden. Det har inte vi gjort men vi har varit här i Abisko fem dagar nu och gjort olika vandringar varje dag. Vi har hyrt en stuga så vi har gjort kortare dagsvandringar och ätit middag i stugan varje kväll.

Det kommer flera inlägg så småningom med exakt hur vi har vandrat och vad man bör tänka på att ha med sig. Men det finns verkligen leder som passar alla. Den kortaste vandringen vi gjorde var bara 1 km och den längsta var 16 km. De flesta dagarna har vi haft med oss stormkök och ätit lunch ute i naturen.

I morgon åker vi vidare mot Tromsö i Norge, det ska ungefär ta fyra timmar att köra bil dit. Men från tidigare erfarenhet vet vi att vägen dit är väldigt vacker så det blir nog många stopp. I Tromsö har vi bland annat tänkt besöka Polarmuseet.

Planerar du också att vandra i svenska fjällen med barn så kom gärna tillbaka till bloggen eller följ oss på Instagram så du är säker på att inte missa våra framtida tipsinlägg!

Du kanske också är intresserad av några andra av våra destinationer vi besökt med barn. Du hittar en översikt här.

Du kanske också gillar

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *