Förra helgen var vi i Stockholm och nu över Kristihimmelsfärdshelgen åkte vi till Skåne och Danmark. Det är så härligt med de varma och ljusa kvällarna och det passar så fint att använda vårens långledigheter till att göra kortare resor. I Stockholm besökte jag världens största bakluckeloppis som ägde rum på Solvalla. De två senaste åren har den kommit med i Guiness rekordbok. Fantastiskt för en loppisälskare som jag! Vi besökte också Siggesta gård ute på Lidingö innan vi körde de fem timmarna hem igen.

I onsdags körde vi ner till Skåne efter jobbet och i torsdags åkte vi över Öresundsbron och in i Danmark. Vi tog lunch i Köpenhamn och det var fantastiskt sommarväder där. Varje gång vi besöker Köpenhamn undrar vi varför vi inte åker dit oftare. Det är så mysigt att bara strosa omkring där. Trots att det inte är långt från Sverige så känns det mer kontinentalt på något vis. Gatorna var fulla av människor som satt på uteserveringar och drack vin och pratade.

På eftermiddagen körde vi vidare mot resans mål som var Djursland. I Fjellerup sov vi i en campingstuga och på fredagen besökte vi Djurs Sommerland. Jag har så fina minnen från när jag var liten och besökte det med min familj. Och jag blev inte besviken den här gången heller! Både barnen och vi föräldrar älskade det! Trots att det var mycket folk där så var det inga långa köer till några attraktioner. Det var inte ens långa köer till mat och glass. Vi hade bara planerat att stanna en dag i parken men när dagen var slut kände hela familjen att vi inte var klara. Så vi bokade en lägenhet bara 10 minuter från parken och hängde på låset när de öppnade på lördagen. Under veckan kommer ett inlägg om våra bästa tips för att få ut det mesta när du besöker Djurs Sommerland.

Något av det bästa och roligaste vi gör som familj är faktiskt när vi besöker temaparker tillsammans. Både barnen och vi har kul och det är så fint att se att de blir mer och mer modiga och självständiga och vågar åka karuseller själva och beställa glass fast de inte förstår språket så bra.

Vilka semestrar gillar din familj bäst?

You might also enjoy:

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *