Idag berättar Lisa om när hon var på Cypern med sin dotter Linnea. Med på resan var även hennes sambo och Linneas storasystrar. Lisa har rest mycket tidigare men det var första gången som hon reste med barn. Jag ställde några frågor om hennes resa när hon kom hem.

Hur gamla är barnen som var med på resan?
Linnea är född i november 2016. Så hon var ungefär 5 månader när vi var iväg. Hennes storasystrar är 9 och 12 år.

Vart reste ni?
Vi åkte till Blue Star Althea beach vid Fig tree bay, på Cypern. Vi reste charter med Fritidsresor, eller Tui som de heter numera. Vi hyrde en trerumslägenhet, nåt jag varmt kan rekommendera. På så sätt fick de äldre barnen ett eget rum, vi kunde lägga den lilla tjejen i vårt rum och alla vi andra kunde ändå sitta uppe tillsammans i vardagsrummet/köket på kvällen utan att störa. Vi fick dessutom en yta att umgås på när vädret eller orken inte var på topp.

Vad hade ni med er som du kan rekommendera andra som reser med bebis första gången att ta med sig?
Inför resan köpte vi en MacLaren paraplyvagn, vilket var väldigt smidigt. Det var i princip fullt liggläge vilket var viktigt för oss. Det vi missade att tänka på var hur öppen vagnen var för vind och sol. Som tur var hade vi en sarong med, som knuten runt vagnen fick agera sol och vindskydd under promenader. Solglasögon var bra, även till minstingen. Och många ombyten. Eftersom det var så tidigt på säsongen var badkläder till minstingen onödigt eftersom poolen inte var uppvärmd. Men några veckor senare hade det behövts.

Hade ni med er något speciellt till de större barnen?
Vi hade med oss godis, vatten, snacks och målarböcker i miniformat (bra grej att köpa på TGR innan resan). Böcker till barnen var bra. iPad var ovärderligt. Och att ha laddat ner film och serier i offlineläge på Netflix, då kunde man kolla på hotellet och på flyget. Nåt att underhålla sig med när de andra badar, korsord eller bok, var också bra. Och leksaker till den yngsta.

Hur var flygresan?
På flyget fick vi nåt kit med kritor och pyssel till barnen, vilket var poppis. Till den minsta fick vi en kartong med nån yoghurt och fruktpuré. Vi blev också placerade närmast toaletten med skötbord vilket var smidigt. Det verkar som att 5 mån är för litet för att påverkas av tryck vid start o landning, och eftersom vi var fyra som kunde hjälpa till att underhålla så gick flygresan hur bra som helst.

Varför valde ni att resa charter?
För att det var första resan vi gjorde med tre barn. Vi prioriterade bekvämlighet och enkelhet. Det viktigaste för oss och barnen var att de stora barnen skulle kunna bada.

Vad åt barnen på resan?
Vi hade köpt till frukostbuffé men inga övriga måltider. Det var ett bra sätt att komma igång på morgonen, även om buffén gärna kunde varit öppen en timme till. Barnen åt mest pannkakor eller croissanter med nutella, och mackor med smör. Så visst hade vi kunnat köpa hem det och äta i lägenheten istället. Varje lunch åt vi vid poolbaren, de hade en bra barnmeny med lite burgare och fiskpinnar, köttfärssås och så. Middagarna gick vi ut och åt i byn. Eftersom vi var första gänget ut för säsongen hade inte allt öppnat än. Men det fanns ett antal restauranger att välja på och alla hade barnmeny och milkshake, vilket var det viktigt för barnen.

Vad gjorde ni på resan?
På hotellet fanns en fotbollsplan, en volleybollplan och en liten lekplats. Vi köpte en boll i affären och spelade, ibland medan yngsta barnet sov i vagnen, och ibland fick vi turas om. Vid poolområdet fanns också lite olika spel, som biljard och airhockey. Där avslutade vi varje kväll, efter middagen, med att alla mötte alla i airhockey, det blev en fin och rolig tradition.

Rekommenderar du hotellet och resmålet som första resmål med bebis?
Ja, både hotell och resmål var bra med bebis. Eftersom så många skandinaver reser dit var utbudet i affärer bra.

Kommer ni resa med Linnea igen?
Ja, jag och Linnea åker till Rhodos om en månad faktiskt.

You might also enjoy:

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *