Vi kom hem från London i söndags och jag tänkte tipsa er om två ställen som är perfekta att äta lunch på. Om man vill äta lite enklare middag funkar de bra till det också!

Wahaca

Det finns flera Wahaca-restauranger i London och även på andra ställen i Storbritannien. De serverar texmex-mat och goda drinkar. Inredningen är modern och streetcool. Man kan välja mellan många olika mindre rätter, till exempel tacos, taqitos, tostadas, burritos, quesadillas men de har också köttbitar och sallader. Vi köpte in tre olika tacofyllningar. Varje portion innehöll 3 små tortillabröd med fyllning. Godast var en med fläskkött i som hette Pork pibil men även de andra två med engelsk steak och plantain var riktigt bra. Plantain åt vi för första gången när vi besökte en kubansk restaurang i Miami och jag har velat äta det igen sedan dess. Jag orkade tyvärr ingen efterrätt efter maten och två mojitos men det lät som goda efterrätter! Det fanns churros och glass med saltkaramell bland annat.

Gourmet burger kitchen

Det andra stället jag vill tipsa om är Gourmet burger kitchen. Vi äter ofta burgare på våra resor och kan åka en ganska lång omväg för att hitta de bästa. Det här stället har verkligen bra burgare! Sådär härligt saftiga som man sällan hittar i Sverige men ofta i USA. Vi åt en alldeles vanlig cheeseburgare men den var fantastisk. Till det åt vi sötpotatispommes med baconnaise och garlic mayo. Ibland blir man besviken på sötpotatispommes – de kan vara väldigt mjuka. På GBK var de härligt krispiga och mycket goda.  De hade många milkshakes som lät väldigt goda men jag provade istället en fizz. Den var hemmagjord och smakade jordgubb och fläder. Nästa gång vill jag prova den som smakar ingefära och citrongräs också. Om man inte äter bröd kunde man byta ut brödet i burgaren mot grillad majs och cole slaw. Det är alltid bra när man erbjuds alternativ utan att behöva känna sig krånglig.

Du kanske också gillar

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *