Just nu sitter vi på ett luftkonditionerat frozen yoghurt-ställe i Casco Viejo (gamla Panama City). Det är, som alla tidigare dagar här, ruskigt varmt ute så pauser av den här typen behövs ofta.

I förrgår var vi på utflykt på Panamakanalen. Vår utgångspunkt när vi satt hemma och planerade var att åka på en tur genom minst halva kanalen och genom åtminstone ett par slussar. Det visade sig dock kunna vara ett ganska tålamodskrävande projekt med långa väntetider. Med tanke på barnen bokade vi därför ett annan tur.

Vi åkte båt i Gatun Lake, den konstgjorda sjön mitt i kanalen mellan Stilla havet och Atlanten, vi åkte på kanalen bland gigantiska lastfartyg och så åkte vi in i mindre bifloder där djungeln växte tätt inpå. Vid två tillfällen stannade vi med båten precis vid flodkanten och det kom vilda apor som barnen, till stor förtjusning, fick mata med jordnötter.

Efter ca 2 timmar la båten till vid en stor flotte/husbåt där vi fick gå ombord och äta lunch. Därifrån kunde man sen ge sig ut på lite andra aktiviteter, bl a paddla kajak djupare in i djungeln till ett vattenfall. Detta hade ju förmodligen varit en fantastisk upplevelse men här valde vi att dra en gräns för hur äventyrliga vi skulle bli med barnen. Vi stannade istället på flotten, låg i hängmattan och tog det lugnt!

Du kanske också gillar

1 Comment

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *