Idag blev vi upphämtade på hotellet 8.00 av Tony. Han guidade oss runt i Panama city. Vi började med att åka upp på Ancon hill för att se staden och kanalen uppifrån. Vilja tyckte det var väldigt spännande medan Signe istället hängde sig i knävecken på olika olämpliga platser. Hon är totalt orädd.

Sedan åkte vi vidare till Miraflores locks där vi fick se två båtar som slussades igenom. Först en stor segelbåt och sedan ett gigantiskt lastfartyg som måste ha byggts för att precis klara bredden i slussarna. Vi såg också en 3D-film om kanalen och besökte museet som visar hur kanalen byggdes. Som vanligt ville Vilja att vi skulle läsa och översätta varenda skylt och text.

Vi åkte också till Casco Viejo, gamla staden. Den var tydligt uppdelad i en säker och en mindre säker del. Vi körde igenom båda och promenerade även runt i den säkrare delen en stund. Men det är riktigt varmt här!

Du kanske också gillar

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *