Nu är vi i en liten ort som heter Methven där vi ska stanna över natten. Verkar vara någon typ av skidort detta vilket innebär att den är i princip helt död nu. Ett öppet Internethak hittade vi dock (uppenbarligen). Vädret har vänt en smula och vi har äntligen haft en helt regnfri dag, lite varmare väder skulle man i och för sig önska sig så det är inte utan att man längtar i alla fall lite till Thailand. Här om dagen när vi var nere i Invercargill åt vi på världens sydligaste McDonald’s och igår i Dunedin åkte vi till världens brantaste gata, Baldwin Street. Bra workout för vaderna att knalla upp för den (vi vågade inte ta bilen upp eftersom den uppvisat vissa svaghetstecken i uppförsbackar tidigare). Sådana fjantiga saker tycker jag (Magnus) är skoj, Linda är inte lika entusiastisk. En liten höjdpunkt var dock igår då vi bilade mot Twizel. Utanför en stad som heter Oamaru stannade vi vid en strand där det bor en liten koloni med en utrotningshotad art av pingviner (Yellow-eyed penguins). Efter drygt en timmes tålmodig väntan kom dom en efter en knallande på stranden efter att ha spenderat dagen i havet. Riktigt coolt att få se vilda pingviner. Idag åkte vi dessutom till Mount Cook som är Nya Zeelands högsta bergstopp, vackert men själva toppen var helt inbäddad i moln/dimma så den fick vi icke se. I morgon är planen att åka på valsafari i Kaikoura.

Du kanske också gillar

2 Comments

  1. Jaha, så var lovet redan slut då…det gick ju snabbt som vanligt…nej , jag bakade inte kakorna men familjerna kommer i helgen så då ska jag göra dem har jag tänkt!! vilket datum är det ni kommer hem nu igen?, har glömt…kram Emma (som har tre timmar friskis att se fram emot idag!!…)

    1. Oj det blir mycket familj nu?! Harligt med friskis! Har du tranat nagot nar jag varit borta, hmm du kan ju gissa vad jag tror =) Kvällen den 2 mars kommer i hem.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *