Vi startade resan hemifrån Kalmar redan på morgonen och nu är klockan snart midnatt och vi har precis satt oss i en taxi utanför Bukarests flygplats. Mannens som kör taxin är mycket vänlig och frågar hela tiden om allt är bra. På grund av läget just nu har vi bestämt att vi inte ska säga att vi kommer från Sverige. När taxichauffören frågar så känns det ändå fel att ljuga, han är ju så trevlig och vänlig. Jag svarar ärligt på hans fråga. Sen intalar jag mig själv att nästa gång, då ska jag minsann säga att vi kommer från Norge istället.

Chauffören vill så gärna berätta allt om sin stad. Efter en stund tar jag upp anteckningsboken som alltid ligger i handväskan och börjar skriva ner hans tips på restauranger och vad som är värt att se. Han kör snabbt och skrattar själv åt att trafiken säkert kan upplevas som lite galen om man är van vid nordisk trafik. Själv har han inte ens brytt sig om att ta på sig säkerhetsbältet.

Han berättar om vilka maträtter och öl vi måste prova. När jag har lite svårt att uppfatta de rumänska namnen plockar han upp sin telefon och googlar fram olika bilder som han glatt visar. You have to try this, it’s amazing! Det enda jag kan tänka på är att jag vill att han ska titta på vägen, inte på sin telefon. Strax googlar han upp nästa sak vi måste prova som också är “five star amazing”! Det är efterrätten papanasi som är en stor munk som serveras med bär och smetana.

När vi till slut är framme vid vårt Airbnb hoppar vi lättade ur taxin och betalar cirka 400 kronor för resan. För de fyra nätterna i en stor lägenhet med bra läge betalar vi ungefär 1500 kr för fyra nätter för två personer. Betydligt mer prisvärt än taxiresan men också betydligt lugnare. Om det är bra eller inte får man avgöra själv helt enkelt.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *