Om jag säger spansk stad med god mat och strand mitt i staden så tänker du antagligen på Barcelona. Och även om Barcelona är fantastiskt så förnöjer ombyte ibland. Så idag tipsar vi om en stad som är som allra bäst nu på våren, nämligen San Sebastián i norra Spanien.

En del av länkarna i inlägget är adlinks.

San Sebastián ligger vid Biscayabukten och är kanske mest känd för att vara den stad i världen med flest Michelinkrogar per capita. Michelinkrogarna behöver dock långt ifrån vara anledningen att ta en långweekend här.

Med knappt 200 000 invånare är San Sebastián en stor stad, dock inte oöverskådligt stor. Det fungerar bra att promenera. Två stora sandstränder ligger centralt i staden och bjuder både på bad- och surfmöjligheter. Det finns en lång strandpromenad som är trevlig att promenera längs och så den gamla, pittoreska delen med smala gränder och mängder av matställen.

Till San Sebastian flyger du enklast från Köpenhamn med byte i Madrid eller så kan du välja att flyga till Bilbao från Stockholm och sedan hyra bil eller ta tåg till San Sebastián. På Airbnb finns många rum att hyra för runt 300 kr/natt och om du inte vill lägga reskassan på boendet så är det ett bra val. Om du inte riktigt har kommit igång med att använda Airbnb ännu så kan du få några tips i vår “Nybörjarguide till Airbnb”. Dessutom får du 360 kr i rabatt när du bokar ditt första boende på Airbnb om du registrerar dig nu.

Vill du hellre bo på hotell kan du hitta ett bra rum för ungefär 1500 kr beroende på läge och säsong. Om du bokar på hotels.com får du bonusnätter och dessutom 6 % i återbäring om du är medlem i refunder. Vill du hellre boka flyg och hotell tillsammans är Supersavertravel ett bra val och även där får du återbäring om du har refunder.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *