Finns det någon väg man inte skulle kunna benämna som vacker på Färöarna? Tveksamt är mitt svar efter att ha spenderat en knapp vecka här och bilat drygt 50 mil. Här listar jag dock tre vägsträckor som är värda att lyftas fram.

Nesvík-Tjørnuvík


Den här vägen leder upp till Streymoys nordligaste by, Tjørnuvík, som ligger ensligt vid en vik omgiven av berg. Sista halvan av sträckan är vägen väldigt smal och slingrar sig fram längs kusten. Ungefär halvvägs passerar man också Fossa, Färöarnas högsta vattenfall.

Hvalvík-Saksun

Saksun ligger fantastiskt fint med utsikt över en lagun omgiven av höga berg. Här ligger ett par mindre hus och en kyrka med grästak som passar in väldigt fint i landskapet. Vägen hit går storslaget genom en bred dal.

Sørvágur-Gásadalur

Den här trippen kan man förslagsvis göra i samband med att man anländer till eller lämnar Färöarna, den börjar nämligen precis vid flygplatsen på ön Vagar. Vägen bjuder på vackra vyer längs kusten men höjdpunkten är den lilla byn Gásadalur som är väldigt vackert belägen. Strax innan byn parkerar man bilen och promenerar 300 m längs en grusväg till vad som antas vara den mest fotograferade platsen på Färöarna, vattenfallet Mulafossur.

Du kanske också gillar

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *