Nu har vi checkat in på vårt hotell i Austin, vilket också blir sista anhalten på den här resan. När man har flängt runt så här som vi gjort under en månads tid känns det som en evighet när man tänker tilbaka på början av resan. Vi har definitivt sett och upplevt en hel del och även om det inte är helt självklart så har jag försökt rangordna resans topp 5 guldkorn. Notera att detta är Magnus ranking, Linda och barnen kanske tycker något annorlunda. Notera också att Austin inte rankats eftersom vi inte sett staden ännu. Here goes:

5: San Antonio, Texas
USA’s sjunde största stad skiljer sig från majoriteten av USA’s stora städer i det avseende att den har ett levande downtown som är mysigt och intressant att besöka, d v s inte bara parkeringshus och skyskrapor med kontor. Guldkornet i stadskärnan är San Antonios riverwalk som går en våning under gatunivå och kantas av mysiga restauranger och butiker.

4: New Orleans, Louisiana
En otroligt charmig storstad med det gamla fina “French Quarter”, strandpromenad längs Mississippifloden och flera stadsdelar med butiker, barer och restauranger. Framförallt en massa god mat. Vi skulle förmodligen kunnat stanna en månad bara i New Orleans och provat nya restauranger varje dag.

3: Livingston med omnejd, Guatemala
En dag hade vi i Guatemala och den förbokade utflykten höll vi på att missa men tack vare en bra och seriös utflytsarrangör (som var mån om sitt rykte) löste det sig, och tur var ju det. Vi åkte båt längs Guatemalas kust till den lilla staden Livingston (som man bara kan ta sig till med båt). Sedan åkte vi vidare in i en flod med fantastisk natur. Vi besökte en bl.a. en skola längs floden dit barnen kom paddlandes i kanot.

2: Natchez, Mississippi
En mycket charmig liten stad precis vid Mississippifloden. Många fina gamla sydstatshus längs gatorna och även om vårt boende i ett inrökt rum, på andra våningen ovanför en bar inte var det fräschaste så var det en riktigt skön känsla att sitta på balkongen på kvällen, med en öl i handen, och se solnedgången över Mississippifloden.

1: Gruene, Texas
Så sent som idag, på väg till Austin, besökte vi den lilla lilla orten Gruene. Det som var värt att se rymdes i princip i en vägkorsning men allt var fantastiskt fint och mysigt. Vi åt lunch/middag på en kanonrestaurang. Både mat och utsikt var toppklass. Syftet med vårt besök här var dock Gruene Hall, Texas äldsta “dancehall”. I praktiken är det en lada med bar och livemusik varje dag. För oss som bilat en del i USA nu med countrymusik i bilstereon för stämningens skull var det otroligt häftigt att sitta tillsammans med alla locals i cowboyhattar och lyssna på riktigt bra country och rockmusik live.

Du kanske också gillar

2 Comments

  1. Det känns verkligen som om jag borde ha varit med på den här resan. Jag tror jag hade gillat den. Jag blir verkligen inspirerad att göra något liknande. Men välkomna hem nu! Vi ses till helgen! Kram

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *