Nu befinner vi oss i Texas, för tillfället på ett intetsägande hotell i en intetsägande förortshåla till Houston. Igår, när vi anlände till Texas, bodde vi i den lilla staden Jasper på ett mysigt litet bed-and-breakfast-ställe. Vi var de enda gästerna och det äldre paret som drev stället var mycket gästvänliga. Vi bjöds på kaffe, blev visade den lilla fågelholken utanför entren där en “bluebird” (översättning?) hade lagt ägg samt fick stadens historia dragen. Dagen innan dess spenderade vi i Natchez, Mississippi. En fantastiskt fin liten sydstatsstad där vi bodde i ett stort rum alldeles ovanför en bar. Underbar utsikt över Mississippifloden men Vilja hostade sig genom hela natten p g a att folk stod på gatan nedanför och rökte fram till småtimmarna.

Vi har haft tur med vädret på resan, oftast klarblå himmel och varmt och skönt. Vid tre tillfällen när vi kört bil har det dock varit regn- och åskoväder. Idag blixtrade det på himlen på ett sätt som vi aldrig sett förrut. Linda trodde det var Nordkorea som gjort allvar av sina hot och börjat skicka atombomber över USA. I början av roadtrippen, i Florida, åkte vi också genom ett fruktansvärt regnoväder med åska. På radion fick vi då meddelanden om “Tornado warning”, någon Torndao såg vi dock aldrig till. I Mobile, Alabama åkte vi genom ett kvarter där alla hus var halvt rivna och under återuppbyggnad, uppenbarligen hade en Tornado dragit fram där i julas.

Du kanske också gillar

4 Comments

  1. Nu känner jag att jag behöver dementera lite här. Det var ju inte så att jag på allvar trodde att det var Nordkorea…

  2. Fy för cigarettrök, stackars lilla Viljisen! Har också funderat på det där med Nordkorea, men hoppas verkligen inte att de gör allvar av sina hot.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *