Nu är vi så alltså på väg tillbaka norrut efter att ha bilat i en lång bananböj från New York till Florida. Efter en vecka i Orlando befinner vi oss i Savannah nära Atlantkusten i Georgia.

Förutom sol och bad var huvudmålet med Orlando att besöka Disney World, Sea World och Kennedy Space Center.

Disney World är i en klass för sig bland nöjesparker, väldigt stort och häftigt att uppleva. Vilja tyckte det var riktigt skoj där. Parkeringsplatsen är enorm och man får åka ett litet tåg bara för att ta sig ut därifrån när man parkerat. Efter det kliver man på ytterligare ett tåg alternativt en båt för att ta sig till entrén.

Sea World var också bra med ett häftigt hajakvarium och så deras huvudattraktion: en show med späckhuggare. Showen i sig är inte bättre än delfinshowen på Kolmården (vilket inte innebär att det är dåligt) men det spännande är att se just späckhuggarna. Det tyckte Vilja med som sett fram mot det länge. Innan showen började var det lite reklam för USA’s militär och alla nuvarande och före detta militärer i publiken ombads ställa sig upp. Ett antal äldre män ställde sig upp och blev inzoomade på storbildsskärmarna till stora applåder och jubel.

Kennedy Space Center var så klart mest intressant. Bäst var en rundtur med buss där man fick se NASA:s anläggningar och startplattan för rymdfärjorna. När vi var där höll dom på att montera Discovery på en jumbojet. I tisdags flög dom i väg med den till Washington DC där den ska få plats på museum.

Du kanske också gillar

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *