Tankte ta och skriva en lite langre sammanfattning över vad vi gjort hittills for att komplettera Lindas kortare inlagg.

Resan hit gick sa bra som man kunde hoppas pa. Flyget gick som det skulle och barnen var nöjda för det mesta, bagaget kom fram och den förbokade taxin stod och vantade utanför termial 7 pa JFK med tva bilbarnstolar. Vi fick en ny kansla av hur stort New York ar nar vi satt i taxin genom Brooklyn for att komma fram till vart hotell. Morgonen efter gav jag mig ut för att hamta var hyrbil, det blev en promenad genom Brooklyn pa ca 40 minuter. Bilen vi hade bokat var en riktig liten plutt dar varken barn eller bagage hade fatt plats. Efter moget övervagande valde jag att uppgradera till en större bil och nagra minuter senare rattade jag ut en Ford Escape mitt i New York-trafiken. Det gick bra och efter nagra konstiga omvagar lyckades jag ta mig tillbaka till hotellet för att hamta upp Linda och barnen.

Vi har hittills faktiskt hunnit köra genom hela 6 delstater: New York, New Jersey, Pennsylvania, Maryland, West Virginia och sa Virginia dar vi nu befinner oss. I förrgar (första dagen efter NY) besökte vi en stor outlet (en av tva som Linda planerat in under den har resan). Klader inhanlades till Linda, Vilja och Signe och sjalv köpte jag ett packe strumpor eftersom jag lyckats glömma att packa ner det. I gar akte vi genom flera fantastiskt mysiga sma stader i Pennsylvania dar vi bl.a. sag Amishfolk som akte med sina hastar och vagnar. Natten till idag sov vi i Gettysburg som ocksa ar en valdigt fin och mysig liten stad, men framförallt kand för ett stort slag under amerikanska inbördeskriget.

Annars ar val sjalva bilandet den stora hojdpunkten, nar man far se sa mycket av den amerikanska naturen och alla samhallen langs vagen. Givetvis har vi CD-skivor med roadsongs-tema med oss som vi lyssnar pa i bilen for att den fullstandigt korrekta stammningen ska infinna sig. Bl.a. sag vi till att “Country roads”, som börjar med raderna “Almost heaven, West Virginia, Blue Ridge Mountains, Shenandoah river…”, ljöd ur högtalarna just nar vi körde genom/förbi namnda platser.

Du kanske också gillar

2 Comments

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *